Wat kun je bij ons beleven, zien en doen?

Cosmos sterrenwacht 300

RONDLEIDINGEN ♦ PLANETARIUM ♦ OBSERVATORIUM ♦ ONTDEKZALEN  STERRENTUIN
In het typische Twentse landschap, niet ver van Ootmarsum, ligt aan het riviertje de Dinkel de Cosmos Sterrenwacht. Met een planetarium, filmzaal voor multimediapresentaties over sterren en planeten, expositiezalen en de grote telescoop een prachtig bezoekerscentrum. 

Wilt u ons bezoeken? Dat kan...

Lees meer...

Dinosaurs at Dusk: de dino’s brullen in de sterrenwacht in de zomervakantie.

dinosaurus-at-dusk

Tijdens de zomervakantie, in de maanden juli en augustus, heeft de sterrenwacht een spannend programma waarin dinosauriërs de hoofdrol spelen. Zoals je misschien wel weet zijn de dinosauriërs 65 miljoen jaar geleden uitgestorven door de inslag van een enorme meteoriet. Deze inslag veroorzaakte een klimaatverandering waardoor de dino’s uitstierven, behalve de vliegende dinosaurussen: de vogels.

De laatste dagen van de dinosauriërs op de Aarde zijn tijdens de zomervakantie te zien in de sterrenwacht in de spectaculaire film “Dinosaurs at Dusk”. De film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Dinosaurs at Dusk is het span...

Lees meer...

Zomerse sterrenkijkavonden in juli en augustus

zomeravond 2016

In de zomer gaat de zon laat onder. Je kunt dus pas later op de avond iets zien door een telescoop. Daarom organiseert de sterrenwacht een aantal extra zomerse sterrenkijkavonden. De sterrenkijkavonden worden elke woensdag en zaterdagavond gehouden in juli en augustus. De sterrenwacht is om 21.30 uur geopend en het programma begint om 22.00 uur.

De avond be...

Lees meer...

LEGO bouwwedstrijd

lego bouwwedstrijd

Ben jij gek van LEGO, wil jij graag met LEGO spelen maar vooral ook bouwen? Kom dan naar de sterrenwacht! In juli en augustus kun je tijdens openingstijden meedoen aan een LEGO bouwwedstrijd. Voor de LEGO liefhebbers is er een speciale LEGO tafel bomvol met LEGO! Bouw een LEGO raket en win een leuke prijs. Er is elke week een prijs in de vorm van een leuk boek. Kom bouwen en winnen!

Natuurlijk kun je ook het ...

Lees meer...