De sterrenwacht overdag bezoeken? Ook dat kan!

Cosmos sterrenwacht 300

De sterrenwacht is niet alleen ’s avonds een boeiend uitje. Ook overdag is er van alles te beleven. Een veel gehoorde vraag is “valt er overdag wel iets te zien door de telescoop?”.  Het antwoord is ja! Mits het helder is natuurlijk. Overdag bekijken we de dichtstbijzijnde ster: onze zon! Op de zon kun je o.a. de zonnevlekken met een speciale telescoop goed zien.

Maar er is natuurli...

Lees meer...

Dinosaurs at Dusk: de dino’s brullen in de sterrenwacht in de zomervakantie.

dinosaurus-at-dusk

Tijdens de zomervakantie, in de maanden juli en augustus, heeft de sterrenwacht een spannend programma waarin dinosauriërs de hoofdrol spelen. Zoals je misschien wel weet zijn de dinosauriërs 65 miljoen jaar geleden uitgestorven door de inslag van een enorme meteoriet. Deze inslag veroorzaakte een klimaatverandering waardoor de dino’s uitstierven, behalve de vliegende dinosaurussen: de vogels.

De laatste dagen van de dinosauriërs op de Aarde zijn tijdens de zomervakantie te zien in de sterrenwacht in de spectaculaire film “Dinosaurs at Dusk”. De film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Dinosaurs at Dusk is het span...

Lees meer...

Zomerse sterrenkijkavonden in juli en augustus

zomeravond 2016

In de zomer gaat de zon laat onder. Je kunt dus pas later op de avond iets zien door een telescoop. Daarom organiseert de sterrenwacht een aantal extra zomerse sterrenkijkavonden. De sterrenkijkavonden worden elke woensdag en zaterdagavond gehouden in juli en augustus. De sterrenwacht is om 21.30 uur geopend en het programma begint om 22.00 uur.

De avond be...

Lees meer...

Het weekend van de wetenschap: Zaterdagavond 1 oktober kindersterrekijkavond

logo 1 oktober

De sterrenwacht organiseert in het kader van het Wetenschapsweekend op zaterdagavond 1 oktober een kindersterrenkijkavond. Kids zijn de baas in de sterrenwacht! We hopen natuurlijk dat het helder is, want gelukkig is het in Lattrop nog wel echt donker!

Wat is er allemaal te doen?

Cosmos medewerker José Bliek begint met een spannend verhaal over de oerknal, sterrenstelsels en de Melkweg. Wist je dat er ook botsende stelsels zijn? En dat er in onze Melkweg nog meer exotische werelden zijn zoals bolvormige sterrenhopen. Je ziet en hoort het allemaal.

Dan gaan...

Lees meer...

Het weekend van de wetenschap: Zondagavond 2 oktober lezing en kijkavond

weekend van de wetenschap 2 oktober 2016

De sterrenwacht in Lattrop organiseert in het kader van het Wetenschapsweekend op zondagavond 2 oktober een speciale lezing en kijkavond over sterrenstelsels. Cosmos medewerker José Bliek begint de lezing bij de oerknal en de ontwikkeling van het heelal. U ziet het ontstaan van sterrenstelsels en de evolutie van de verschillende soorten sterrenstelsels, maar ook van onze eigen sterrenstelsel de Melkweg. Wist u dat er ook botsende stelsels zijn? En dat er in onze Melkweg nog meer exotische werelden zijn zoals bolvormige sterrenhopen. U ziet en hoort het allemaal in deze boeiende lezing.

In ...

Lees meer...

LEGO bouwwedstrijd

lego bouwwedstrijd

Ben jij gek van LEGO, wil jij graag met LEGO spelen maar vooral ook bouwen? Kom dan naar de sterrenwacht! In juli en augustus kun je tijdens openingstijden meedoen aan een LEGO bouwwedstrijd. Voor de LEGO liefhebbers is er een speciale LEGO tafel bomvol met LEGO! Bouw een LEGO raket en win een leuke prijs. Er is elke week een prijs in de vorm van een leuk boek. Kom bouwen en winnen!

Natuurlijk kun je ook het ...

Lees meer...