Wat kun je bij ons beleven, zien en doen?

Cosmos sterrenwacht 300

RONDLEIDINGEN ♦ PLANETARIUM ♦ OBSERVATORIUM ♦ ONTDEKZALEN  STERRENTUIN
In het typische Twentse landschap, niet ver van Ootmarsum, ligt aan het riviertje de Dinkel de Cosmos Sterrenwacht. Met een planetarium, filmzaal voor multimediapresentaties over sterren en planeten, expositiezalen en de grote telescoop een prachtig bezoekerscentrum. 

Wilt u ons bezoeken? Dat kan...

Lees meer...

Elke zaterdagavond Sterrenkijkavond

De Andromedanevel. Dit wil je toch met je eigen ogen van dichtbij zien.

De sterrenwacht organiseert elke zaterdagavond een sterrenkijkavond! Tijdens de sterrenkijkavond is er een interessante lezing, een bezoek aan het planetarium en bij helder weer kijken door de grote telescoop. Ook tijdens bewolkt weer is de kijkavond een bezoek meer dan waard, er valt genoeg te beleven en te doen. Regelmatig zijn er ook speciale kindersterrenkijkavonden, die worden apart aangekondigd. 

De avo...

Lees meer...

Elke zondagmiddag raketten bouwen

waterraket_small

De Cosmos sterrenwacht organiseert elke zondagmiddag een leuk kinderprogramma. Kinderen kunnen een prachtige waterraket bouwen. Een waterraket is een raket gemaakt van een petfles, een limonadefles. De voortstuwing vindt plaats door de petfles voor ongeveer 1/3 te vullen met water en de rest van de fles onder druk te zetten met behulp van een pomp. De fles wordt ondersteboven gelanceerd. Door de druk van het water gaat de raket omhoog.

Het wereldrecord staat op 615 meter! Zo h...

Lees meer...

Dinosaurs at Dusk: de dino’s brullen in de sterrenwacht in de zomervakantie.

dinosaurus-at-dusk

Tijdens de zomervakantie, in de maanden juli en augustus, heeft de sterrenwacht een spannend programma waarin dinosauriërs de hoofdrol spelen. Zoals je misschien wel weet zijn de dinosauriërs 65 miljoen jaar geleden uitgestorven door de inslag van een enorme meteoriet. Deze inslag veroorzaakte een klimaatverandering waardoor de dino’s uitstierven, behalve de vliegende dinosaurussen: de vogels.

De laatste dagen van de dinosauriërs op de Aarde zijn tijdens de zomervakantie te zien in de sterrenwacht in de spectaculaire film “Dinosaurs at Dusk”. De film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Dinosaurs at Dusk is het span...

Lees meer...

Vier je verjaardag in de sterrenwacht

raket

Vier je verjaardagsfeest tussen de sterren in de Cosmos sterrenwacht! Ga op avontuur naar maan, sterren, planeten en raketten.

NU MET 3 GREEN SCREEN FOTO'S PER GROEP HELEMAAL GRATIS!

D...

Lees meer...