Wat kun je bij ons beleven, zien en doen?

Cosmos sterrenwacht 300

RONDLEIDINGEN ♦ PLANETARIUM ♦ OBSERVATORIUM ♦ ONTDEKZALEN  STERRENTUIN
In het typische Twentse landschap, niet ver van Ootmarsum, ligt aan het riviertje de Dinkel de Cosmos Sterrenwacht. Met een planetarium, filmzaal voor multimediapresentaties over sterren en planeten, expositiezalen en de grote telescoop een prachtig bezoekerscentrum. 

Wilt u ons bezoeken? Dat kan...

Lees meer...

Zomerse sterrenkijkavonden: Woensdag 22 en 29 juli, 5, 12 en 19 augustus. Zaterdag 25 juli, 1, 8, 15 en 22 augustus

Telescoop cosmos sterrenwacht met achtergrond 300

Omdat in de zomer de zon laat onder gaat en het dus laat donker wordt, kun je vroeg op de avond helaas niets zien door een telescoop. Daarom organiseert de Cosmos sterrenwacht in Lattrop een aantal extra zomerse sterrenkijkavonden die later beginnen dan de reguliere kijkavonden. De sterrenwacht is dan om 21.30 uur geopend en het programma begint om 22.00 uur.

D...

Lees meer...

Elke middag raketten bouwen!

raket

Bouw van een plastic fles een super coole raket en schiet hem met water de lucht in! Elke dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondagmiddag van 13.00-17.00 uur.
 

En ver...

Lees meer...

12/13 augustus: veel vallende sterren te zien! Kom ze bekijken bij de sterrenwacht.

Perseiden-600-x-400

In de nacht van woensdag  12 op donderdag 13 augustus zijn er veel vallende sterren te zien. Het is de nacht van de Perseïden. Genoemd naar het sterrenbeeld van waaruit de vallende sterren lijken te komen. De Perseïden-zwerm is de bekendste meteorenzwerm. Vooral door de meestal mooie zomernachten is het kijken naar vallende sterren een waar genoegen, bij gunstige weersomstandigheden zijn die nacht vele vallende sterren te zien. De sterrenwacht maakt hier weer een waar feest van.

Wat kunt u verwac...

Lees meer...

Zaterdagavond 26 september: Kindersterrenkijkavond

moon clouds

Op zaterdagavond 26 september organiseert de sterrenwacht wederom een Kindersterrenkijkavond. Kids zijn die avond de baas in de sterrenwacht! We hopen natuurlijk dat het helder is, want gelukkig is het in Lattrop nog wel echt donker! En je hebt geluk want één van de mooiste objecten van de sterrenhemel is die avond te zien: de Maan! 

Wat is er allemaal t...

Lees meer...

Maandag 28 september maansverduistering live

maaneclips thumb

In de nacht van zondag op maandag 27/28 september is er in Nederland een spectaculaire totale maansverduistering te zien. Cosmos Sterrenwacht zal deze verduistering samen met www.astronomylive.com live gaan uitzenden via het internet. Astronomylive.com is een project van oud Cosmos medewerker Sander Klieverik. Cosmos en Sander slaan de handen dus ineen voor deze live uitzending. 

Tijden...

Lees meer...

Zondag 4 oktober: Cosmos sterrenwacht TAY Wetenschapsdag 2015

Logo_RGB_WvdW 300

De sterrenwacht organiseert op zondag 4 oktober samen met Twente Academy Young (TAY) de wetenschapsdag 2015. TAY is het Wetenschapsknooppunt van de Universiteit Twente. TAY zorgt voor de verbinding tussen basisonderwijs en de wereld van wetenschap en technologie. Jonge kinderen zijn van nature ontzettend nieuwsgierig en avontuurlijk. Cosmos en TAY wil graag deze verwondering levendig houden door tijdens de wetenschapsdag op een leuke en interactieve manier kinderen in contact te laten komen met de verrassende wereld van wetenschap en techniek.

Tay or...

Lees meer...