Hallo zomer. Cosmos zomerprogramma!

Tijdens de zomervakantie, in de maanden juli en augustus, heeft de sterrenwacht ook overdag tijdens openingstijden een prachtig programma. We zetten de “Zon” in de kijker!

De Zon, onze eigen ster, komt voorbij in een live gepresenteerde voorstelling. Tijdens de voorstelling leer je alles over de Zon. Wist je bijvoorbeeld dat de Aarde meer dan 1 miljoen keer in de Zon past?! Prachtige foto’s en filmpjes laten de Zon zien van heel erg dichtbij. Maar we gaan ook het diepe heelal in, want er zijn nog veel meer zonnen.

Ook kun je het planetarium bezoeken. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. De gids verteld je alles over de sterrenhemel van de zomer. Waar staan bijvoorbeeld de planeten Jupiter en Saturnus? Wist je dat je beiden met het blote oog kunt zien. De Grote Beer wijst je de weg naar de Poolster en dan heb je meteen de Kleine Beer gevonden. De Melkweg mag natuurlijk niet ontbreken.

Tenslotte gaan we omhoog naar de grote koepel met de telescoop. Het is erg indrukwekkend om dit instrument te zien en de koepel te zien draaien. Als het helder is gaan we natuurlijk ook de Zon bekijken. Misschien zijn er wel zonnevlekken te zien! Met speciale brilletjes kun je ook de Zon bewonderen. Zet er één op je neus en zoek de Zon op.

In de doe-zaal kun je je eigen Zon knutselen. Ga je gang, knip, plak en knutsel en laat de Zon schijnen!
Het programma is geschikt voor jong en oud!

Het programma kun je volgen op de volgende dagen:
Dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondagmiddag in juli en augustus van 13.00 – 17.00 uur.
Reserveren is niet nodig.

Print Friendly
Share