Maandagavond 21 augustus: Zonsverduistering live

Op maandag 21 augustus is er een spectaculaire totale zonsverduistering te zien in Amerika. In Nederland is dit helaas niet zichtbaar. Gelukkig zijn er via het internet allerlei livestreams zodat we toch mee kunnen genieten. De sterrenwacht laat een aantal van deze streams op een groot scherm zien. Natuurlijk is er ook een speciaal programma rondom de verduistering waar u tekst en uitleg krijgt over de zonsverduistering.

………………………..
Maar er is die avond nog veel meer te doen in de sterrenwacht. Zo is het planetarium geopend. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. De rondleider verteld je er alles over.

De telescopen staan later op de avond gericht op de sterrenhemel waar we allerlei fraaie objecten gaan bewonderen. Omdat het nieuwe maan is zal het extra donker zijn. De objecten zijn dan nog beter te zien.

De avond is geschikt voor jong en oud!

De sterrenwacht is geopend van 19.00 – 00.00 uur met een doorlopend programma. Het hoogtepunt van de eclips zal plaatsvinden van 19.15 tot 21.00 uur. Dit is ook de beste tijd om ons te bezoeken. Aanmelden is niet nodig.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share