Weekend van de Wetenschap – Kom raketten lanceren op zondagmiddag 8 oktober!

In het weekend van 7 en 8 oktober viert de sterrenwacht het weekend van de wetenschap met op zaterdagavond en zondagmiddag een speciaal programma.

Op zondagmiddag 8 oktober gaan we model raketten lanceren! Modelraketten zijn kleine versies van echte raketten die je ook kunt lanceren. Je stopt een raketmotor in het model en door middel van een ontstekingsmechanisme schiet de raket de lucht in. En dan maar hopen dat de parachute zich uitvouwt en de raket weer veilig op Aarde terug komt.

Maar er is meer te doen. Tijdens een live gepresenteerde multimediavoorstelling neemt de rondleider u mee op ontdekkingstocht door het zonnestelsel. We zoeven langs planeten, kometen en vallende sterren. Dan gaan we naar het planetarium. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten u de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

Natuurlijk hopen we dat het helder is want overdag kunnen we met een speciale telescoop de Zon bekijken. Misschien zijn er wel zonnevlekken te zien.

Een middag voor jong en oud bij de leukste sterrenwacht van Nederland!
De sterrenwacht is geopend van 13.00  – 17.00 uur met een doorlopend programma.
Aanmelden is niet nodig.

Wilt u weten wat het programma op zaterdagavond is? Klik dan hier.

Print Friendly, PDF & Email
Share