Weekend van de Wetenschap – Kom sterren kijken op zaterdagavond 7 oktober!

In het weekend van 7 en 8 oktober viert de Cosmos sterrenwacht het weekend van de wetenschap met op zaterdagavond en zondagmiddag een speciaal programma.

Op zaterdagavond 7 oktober is er een Super Sterrenkijkavond! De Maan staat die avond te schitteren aan de sterrenhemel en is dus prima te zien. In het observatorium staat één van de grootste telescopen van Nederland. Ook op het dakterras, met fantastisch uitzicht op de sterrenhemel, staan diverse grote kijkers opgesteld. Bekijk van dichtbij de kraters, bergen en woestijnen op de Maan. Een onvergetelijke ervaring.

Maar er is meer te doen. Tijdens een live gepresenteerde multimediavoorstelling neemt de rondleider u mee op ontdekkingstocht door het zonnestelsel. We zoeven langs planeten, kometen en vallende sterren. Dan gaan we naar het planetarium. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten u de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

Een avond voor jong en oud bij de donkerste sterrenwacht van Nederland!

De sterrenwacht is geopend om 21.30 uur het programma begint om 22.00 uur.
Aanmelden is niet nodig.

Wilt u weten wat het programma op zondagmiddag is? Klik dan hier.

Print Friendly, PDF & Email
Share