Zaterdagavond 12 augustus: vallende sterren kijken

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 augustus zijn er veel vallende sterren te zien. Het is de nacht van de Perseïden. Genoemd naar het sterrenbeeld van waaruit de vallende sterren lijken te komen. De Perseïden-zwerm is de bekendste meteorenzwerm. Vooral door de meestal mooie zomernachten is het kijken naar deze vallende sterren een waar genoegen. De Cosmos sterrenwacht maakt hier op zaterdagavond 12 augustus weer een waar feest van. Wat kunt u verwachten?

Om 22.00 uur kunt u een multimediapresentatie bijwonen die uiteraard gaat over vallende sterren. In de presentatie krijgt u uitleg over wat vallende sterren zijn en hoe u ze moet bekijken.

De eerste meteoren kunnen zich omstreeks 23.00 uur aandienen. Het is dan de tijd om buiten op ons observatieterras en in de Sterrentuin echt te gaan genieten van het hemels spektakel. Om de meteoren waar te nemen is geen telescoop of verrekijker nodig. Voor het gemakkelijk waarnemen is het handig om een ligstoel, slaapmatje o.i.d. mee te nemen. De verwachting is dat er vele tientallen meteoren per uur te zien zijn. Bezoekers kunnen ook via de grote telescoop een blik in het heelal werpen. Het planetarium is natuurlijk ook geopend met een voorstelling over de actuele sterrenhemel.

De prijs van dit arrangement is 8,- euro voor volwassenen en 5,- euro voor kinderen.
De sterrenwacht is vanaf 21.30 uur geopend. Reserveren is niet nodig.

Print Friendly
Share