Zomerse sterrenkijkavonden

In de zomer gaat de zon pas na 22.00 uur onder. Je kunt dus pas later op de avond iets zien door een telescoop. Daarom organiseert de sterrenwacht een aantal extra zomerse sterrenkijkavonden. De sterrenkijkavonden worden elke woensdag en zaterdagavond gehouden in juli en augustus.

De sterrenwacht is om 21.30 uur geopend en het programma begint om 22.00 uur.

De avond begint met een boeiende lezing over het zonnestelsel. Natuurlijk komen de zichtbare planeten voorbij, maar ook kometen en vallende sterren.  Dieper in het heelal zijn ook bijzondere objecten te zien zoals sterrenstelsels en nevels. We vertellen je er alles over.

Dan gaan we naar het planetarium. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien.

Het hoogtepunt van de avond is natuurlijk het kijken door verschillende telescopen naar de planeten en andere fraaie objecten in het heelal. Zo staat in de koepel van Cosmos één van de grootste telescopen van Nederland.

De planeet Jupiter is bijna de hele zomer goed te zien. Met een telescoop kun je vier van zijn grootste manen bewonderen evenals de wolkenbanden van de grootste planeet van ons zonnestelsel. Ook Saturnus is waarneembaar. De ringen van de planeet zien er zelfs in een kleine telescoop indrukwekkend uit. Saturnus is daarom de mooiste planeet van het zonnestelsel. Regelmatig komt de Maan voorbij. Op de Maan zijn de kraters, bergen en woestijnen van dichtbij te bewonderen. Een indrukwekkend schouwspel!

Er gelden normale entreeprijzen.
Reserveren is niet nodig.

Print Friendly
Share