2e Kerstdag extra sterrenkijkavond

Op 2e Kerstdag organiseert de Cosmos sterrenwacht in Lattrop een extra Sterrenkijkavond. De avond begint met een boeiende lezing over het zonnestelsel. Natuurlijk komen de planeten Mars, Saturnus en Jupiter voorbij, maar ook kometen en vallende sterren. Dieper in het heelal zijn ook bijzondere objecten te zien zoals sterrenstelsels en nevels. We vertellen je er alles over.Dan staat er een bezoek aan het planetarium op het programma. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in dit rondom theater in de sterrenhemel!

Het hoogtepunt van de avond is natuurlijk het kijken door de grote telescoop mooie objecten in het heelal. Deze telescoop staat in het observatorium onder de grote witte koepel. Als de koepel open gaat kun je met de telescoop prima de sterrenhemel zien. Bij helder weer staan er op het fraaie dakterras extra telescopen om de sterrenhemel mee te bekijken. O.a. de prachtige Orionnevel is te zien, maar ook de Maan die staat te schitteren in het eerste kwartier.

Deze avonden zijn altijd bijzonder sfeervolle avonden. Dit komt ook omdat het in Lattrop, waar de sterrenwacht staat, nog echt donker is. Dit is dus je kans om van de donkerheid en al het moois van de sterrenhemel te genieten. Kom genieten van de indrukwekkende wintersterrenhemel.

Als extra serveert de sterrenwacht gratis lekkere warme Glühwein en chocolademelk met wat lekkers.

Het programma is geschikt voor kinderen en volwassenen.
De sterrenwacht is om 19.30 uur geopend.
De lezing begint om 20.00 uur.
Er gelden normale entreeprijzen.
Aanmelden is niet nodig.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *