Herfstvakantie: Grote Waterraket Lanceer Wedstrijd!

Op 4 oktober van dit jaar is het 60 jaar geleden dat met de lancering van de Russische Spoetnik satelliet de ruimtevaart begon. Daarom organiseert de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop in de herfstvakantie speciaal programma met o.a. een super spectaculaire Grote Waterraketten Lanceer Wedstrijd!

Bouw van een 1,5 liter petfles een waterraket die zo lang mogelijk in de lucht moet blijven. Je lanceert de waterraket vanaf een lanceerinrichting met behulp van een fietspomp. De waterraket die het langste in de lucht blijft wint de hoofdprijs! Het lanceren vindt plaats op het terrein van de Sterrenwacht waar de lancering van de raketten live te volgen is voor het publiek.

Alle kinderen t/m 15 jaar mogen mee doen. We geven elke dag een hoofdprijs weg in de vorm van een professionele waterraket lanceer set waarmee je zelf waterraketten kunt lanceren.

>> De kinderen moeten zelf een 1,5 liter petfles meenemen! Niet vergeten dus. <<

Vanwege het feit dat het 60 jaar is geleden dat de ruimtevaart begon is er tevens een lezing over de hoogtepunten in die 60 jaar. In de presentatie zal aandacht worden besteed aan de pioniers van het eerste uur, de ontwikkeling van de beruchte V-2 uit de Tweede Wereldoorlog dat leidde tot de lancering van de eerste kunstmaan, de Russische Spoetnik-1, 60 jaar geleden. Daarna komen de hoogtepunten aan zowel Russische- als Amerikaanse zijde voorbij met uiteindelijk de eerste mens op de maan. Als afsluiting maken we in de toekomst een reis naar Mars.

Er zijn ook voorstellingen in het planetarium. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. We laten de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen en nog veel meer.

Als het helder is kun je overdag kunnen met een speciale telescoop de Zon bekijken. Misschien zijn er wel zonnevlekken te zien.

Een herfstvakantie voor jong en oud bij de leukste sterrenwacht van Nederland!

Openingstijden:
zaterdag 21 oktober
zondag 22 oktober
dinsdag 24 oktober
woensdag 25 oktober
donderdag 26 oktober
zaterdag 28 oktober
zondag 29 oktober

Tijdstip 13.00 – 17.00 uur.
Het is een doorlopend programma, aanmelden is niet nodig.

Print Friendly, PDF & Email