Zomerse kindersterrenkijkavonden

Wat is er nu mooier dan op een mooie zomerse avond sterren te kijken! Daarom organiseert de sterrenwacht zomerse kindersterrenkijkavonden in juni, juli, augustus en september.

Het gaat een super zomer worden wat betreft mooie objecten aan de sterrenhemel. De Maan is regelmatig te zien. De hele zomer kun je de supergrote planeet Jupiter met zijn wolkenbandjes en zijn 4 grote manen bewonderen. Later in de zomer komen daar nog de planeten Saturnus en Mars bij. Kortom een optocht van de mooiste planeten! Als het helder is kun je deze objecten bekijken door onze grote telescoop in het observatorium maar ook door telescopen op het fraaie dakterras waarvan je een prachtig uitzicht hebt op de sterrenhemel.

Maar er is meer te doen! We beginnen met een voorstelling in het Astro Theater waar we je meenemen op reis door het zonnestelsel. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over de Zon, Maan en de planeten. Super spannend!

In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

Het hele programma wordt verteld op een manier die kinderen erg zal aanspreken. Zorg dus dat je erbij bent! Dit mag je niet missen. Na een bezoek aan de sterrenwacht zijn jullie pas echte Sterrenkids! Natuurlijk zijn de ouders en grootouders ook van harte welkom. Ook voor hen zal het een prachtige avond worden.

De sterrenwacht is om 21.30 uur geopend en het programma duurt tot ongeveer 23.30 uur.

Het late tijdstip heeft te maken met het feit dat het laat donker is. Maar het is tenslotte zomer, neem de kinderen dus mee naar de sterrenwacht voor een extra spannende sterrenkijkavond.

Er zijn ook gewone sterrenkijkavonden. De data kun je HIER vinden.

Op de volgende zaterdagavonden is er een kindersterrenkijkavond:

  • 7 en 21 juli
  • 4 en 18 augustus
  • 1 en 15 september

Tijdstip: 21.30 – 23.30 uur.
Aanmelden is niet nodig.

Print Friendly, PDF & Email