Kerstvakantie: Dinosaurs at Dusk, de dino’s brullen in de sterrenwacht

Tijdens de kerstvakantie heeft de sterrenwacht een spannend programma waarin dinosauriërs de hoofdrol spelen. Zoals je misschien wel weet zijn de dinosauriërs 65 miljoen jaar geleden uitgestorven door de inslag van een enorme meteoriet. Deze inslag veroorzaakte een klimaatverandering waardoor de dino’s uitstierven, behalve de vliegende dinosaurussen: de vogels.

De laatste dagen van de dinosauriërs op de Aarde zijn tijdens de herfstvakantie te zien in de sterrenwacht in de spectaculaire film “Dinosaurs at Dusk”. De film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Dinosaurs at Dusk is het spannende avontuur van tienerdochter Lucy en haar vader. Beiden zijn gek op alles wat kan vliegen. Vlieg dus met ze mee terug in de tijd en ontmoet bijvoorbeeld de pterosauriers en de voorgangers van de vogels, de gevederde dinosaurussen.

Lucy en haar vader maken verre reizen op zoek naar antwoorden op de vraag waarom vogels kunnen vliegen. Zo komen ze terecht in de laatste catastrofale dagen van de dinosaurus. De film is spannend, leuk maar ook erg educatief. Zo leer je alles over bewegende continenten, de beweging van sterren, asteroïden en inslagen en de ontwikkeling van vliegende diersoorten, de vogels.

Maar dat is nog niet alles! Heb je wel eens een meteoriet van dichtbij gezien? Heb je er wel eens eentje vast gehouden? Dat kan in de sterrenwacht. De sterrenwacht heeft een meteoriet die speciaal voor de kerstvakantie uit de kluis wordt gehaald en die je mag bekijken en aanraken. Natuurlijk mag je foto’s maken van jou en de meteoriet.

Ook kun je het planetarium bezoeken. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien.

Tenslotte gaan we omhoog naar de grote koepel met de telescoop. Het is erg indrukwekkend om dit instrument te zien en de koepel te zien draaien. Als het helder is gaan we de Zon bekijken.

Dit programma kun je volgen op de volgende dagen telkens van 13.00 – 17.00 uur

Zaterdag 23 december
Zondag 24 december
Dinsdag 26 december
Woensdag 27 december
Donderdag 28 december

Zaterdag 30 december
Dinsdag 2 januari
Woensdag 3 januari
Donderdag 4 januari
Zaterdag 6 januari
Zondag 7 januari

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *