Palmzondag 25 maart: eieren zoeken met de paashaas

Nog even en het is weer Pasen, feest van het voorjaar, de paashaas en paaseieren. Palmzondag 25 maart staat bij de Sterrenwacht in het teken van paaseieren. Niet zomaar paaseieren, nee paaseieren waarmee je een prijsje kunt winnen. En de paashaas zelf komt naar de sterrenwacht om de eieren te verstoppen en de prijzen uit te delen.

In de mooie Sterrentuin worden vele tientallen eieren verstopt. Voor elk ei krijg je iets lekkers dat met Pasen heeft te maken. Maar er zijn ook eieren waar je een prijsje mee kunt winnen. We gaan natuurlijk ook eieren schilderen, want dat hoort erbij.

Maar dat is nog niet alles. Nadien kan iedereen in de sterrenwacht genieten van een leuke rondleiding. In de filmzaal nemen we je mee op reis door het zonnestelsel op zoek naar kometen, vallende sterren en melkwegstelsels. En we nemen een kijkje in het planetarium, waar je tekst en uitleg krijgt over de sterrenhemel. Natuurlijk mag je ook een kijkje nemen bij de grote telescoop.

Voor deze middag hoef je je niet op te geven, je kunt zo naar de sterrenwacht komen. Het zoeken begint om 13.30 uur. Er gelden normale entreeprijzen. Aanmelden is niet nodig.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *