Zaterdag 26 januari: Kindersterrenkijkavond

Op zaterdagavond 26 januari is er weer een kindersterrenkijkavond. Het belooft een bijzondere avond te worden met een spectaculair mooie winterse sterrenhemel waar o.a. de  rode planeet Mars en de Orionnevel te zien zijn. Maar er is natuurlijk veel meer te beleven en te doen in en om de sterrenwacht.

We beginnen met een voorstelling in het Astro Theater waar we je meenemen op reis door het zonnestelsel. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over het de zon. maan, planeten, kometen en vallende sterren.

In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

In het observatorium staat één van de grootse telescopen van Nederland. Maar ook op het fraaie dakterras staan verschillende telescopen opgesteld. Bekijk van dichtbij o.a. de rode planeet Mars en  de kraters op de Maan. Laat je verwonderen en geniet zelf van de prachtige beelden door de telescopen.

Het hele programma wordt verteld op een manier die kinderen erg zal aanspreken. De sterrenwacht is om 19.00 uur geopend, het programma begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Het sterrenbeeld Orion.

 

Print Friendly, PDF & Email