Zaterdagavond 29 december: Kindersterrenkijkavond

Op zaterdagavond 29 december is er weer een kindersterrenkijkavond in de sterrenwacht. Door de telescopen zijn o.a. de rode planeet Mars en de prachtige Orionnevel te zien. Maar er is natuurlijk veel meer te beleven en te doen in en om de sterrenwacht. 

We beginnen met een voorstelling in het Astro Theater waar we je meenemen op reis door het zonnestelsel. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over het de zon. maan, planeten, kometen en vallende sterren.

In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

In het observatorium staat één van de grootse telescopen van Nederland. Maar ook op het fraaie dakterras staan verschillende telescopen opgesteld. Bekijk van dichtbij o.a. de rode planeet Mars of de Orionnevel. In deze prachtige nevel worden sterren geboren. Laat je verwonderen door de winterse sterrenhemel en geniet zelf van de prachtige beelden door de telescopen.

Het hele programma wordt verteld op een manier die kinderen erg zal aanspreken. De sterrenwacht is om 19.00 uur geopend, het programma begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Het prachtige sterrenbeeld Orion.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email