Zaterdagavond sterrenkijkavond

De Cosmos sterrenwacht organiseert maandelijks enkele sterrenkijkavonden! Tijdens de Sterrenkijkavond is er een interessante lezing, een bezoek aan het planetarium en bij helder weer kijken door de grote telescoop. Ook tijdens bewolkt weer is de kijkavond een bezoek meer dan waard, er valt genoeg te beleven en te doen.

De avond begint met een boeiende lezing over het zonnestelsel. Natuurlijk komen de planeten Mars, Saturnus en Jupiter voorbij, maar ook kometen en vallende sterren. Dieper in het heelal zijn ook bijzondere objecten te zien zoals sterrenstelsels en nevels. We vertellen je er alles over.

Dan gaan we naar het planetarium. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in dit rondom theater in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien.

Het hoogtepunt van de avond is natuurlijk het kijken door de grote telescoop mooie objecten in het heelal. Deze telescoop staat in het observatorium onder de grote witte koepel. Als de koepel open gaat kun je met de telescoop prima de sterrenhemel zien. Elke zaterdagavond zijn er weer andere objecten te zien.

De sterrenkijkavonden zijn altijd bijzonder sfeervolle avonden. Dit komt ook omdat het in Lattrop, waar de sterrenwacht staat, nog echt donker is. Dit is dus je kans om van de donkerheid en al het moois van de sterrenhemel te genieten.

Er gelden normale entreeprijzen. Aanmelden is niet nodig.

Let op: er zijn ook regelmatig Kindersterrenkijkavonden of andere thema avonden. Ze worden aangekondigd op onze website.

Kijk hier voor de openingstijden.

Print Friendly, PDF & Email