Zomerse sterrenkijkavonden voor jong en oud

Wat is er nu mooier dan op een mooie zomerse avond sterren te kijken! Daarom organiseert de sterrenwacht extra veel sterrenkijkavonden in juni, juli, augustus en september. De avonden zijn geschikt voor jong en oud.  Tijdens een sterrenkijkavond is een interessante lezing in het Astro Theater, een bezoek aan het planetarium en bij helder weer kijken door de grote telescoop. Ook tijdens bewolkt weer is een kijkavond een bezoek meer dan waard, er valt genoeg te beleven en te doen.

De hele zomer zijn er een aantal bijzonder fraaie objecten te zien aan de hemel zoals de Maan.De hele zomer is de planeet Jupiter met zijn wolkenbandjes en zijn 4 grote manen te bewonderen. Later in de zomer komen daar nog de planeten Saturnus en Mars bij. Kortom een optocht van de mooiste planeten! Als het helder is kun je deze objecten bekijken door onze grote telescoop in het observatorium maar ook door telescopen op het fraaie dakterras waarvan je een prachtig uitzicht hebt op de sterrenhemel.

Maar er is meer te doen! We beginnen met een voorstelling in het Astro Theater waar we je meenemen op reis door het zonnestelsel. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over de Zon, Maan en de planeten. Super spannend!

In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

De sterrenwacht is om 21.30 uur geopend en het programma duurt tot ongeveer 23.30 uur.

Er zijn ook kindersterrenkijkavonden. Wil je weten wanneer klik dan HIER.

Zomerse Sterrenkijkavonden mei t/m september

  • 30 juni.
  • Zaterdag 14 en 28 juli.
  • Woensdag 4, 11, 18 en 25 juli
  • Zaterdag 11 en 25 augustus.
  • Woensdag 1, 8, 15, 22 en 29 augustus
  • Zaterdag 8, 22 en 29 september.11
    Tijdstip: 21.30 – 00.00 uur. Het programma begint om 22.00 uur.
    Er gelden normale entreeprijzen. Aanmelden is niet nodig.

 

 

Print Friendly, PDF & Email